تدابیر مصرف هندوانه

آمار مطالب

کل مطالب : 1892
کل نظرات : 71

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 298
باردید دیروز : 184
بازدید هفته : 613
بازدید ماه : 3633
بازدید سال : 194041
بازدید کلی : 518739
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : سید محمد سیداصیل
تاریخ : دو شنبه 9 مرداد 1396
نظرات

در فصول گرم و در اقلیم‌ های گرم بخصوص افراد گرم مزاج نیاز به خوردنی ها و نوشیدنی‌ هایی دارند كه به بدنشان خنكی بخشد كه یكی از بهترین آنها هندوانه است كه در اصطلاح طب سنتی تیزی و حدت و حرارت خون را تعدیل می‌بخشد.

حالت شایعی كه امروزه و مخصوصا در این فصل گرم تابستان زیاد دیده می شود احساس گرمای درونی یا سطحی بدن (چه از داخل و چه دست و پا و سر و صورت) است به طوری كه گاهی شخص مجبور می‌شود دوش آب سرد گرفته یا پایش را داخل آب خنك بگذارد.

ما می‌توانیم با مصرف میوه‌های تابستانه دارای طبع خنک جلوی افزایش حرارت بدن را بگیریم. افزایش حرارت بدن عوارضی دارد از قبیل خارش پوست، جوش و دمل‌های پوستی، خشكی بدن، خشكی مخاط و غیره و به دنبال آن تشنگی شدید و یبوست.

از طرفی به دلیل كاهش آب و شكننده شدن مخاطات، خونریزی‌های مخاطی (مثلا از بینی یا مقعد) زیاد می‌شود. راهكار این است با مصرف رطوبتی‌ها (مرطبات) مثل هندوانه و كاهو جلوی این مشکلات گرفته شود.

هندوانه جلوی تندی و تیزی صفرا را هم می‌گیرد. در بدن دو خلط (مواد حاصل از هضم غذا) گرم داریم: خون و صفرا كه بخصوص صفرا گرم‌تر است. این که می گویند فردی صفراوی مزاج است از همین جا ریشه می گیرد یعنی دارای مزاج گرم یا فزونی این ماده در بدن بوده علائمی دارد از جمله این که پوست، چشم یا روی زبان به زنگ زرد متمایل گردیده و خارش در فرد ایجاد می‌شود.

هندوانه مهار كننده صفرای بیش از حد است كه عامل بسیاری از این بیماری ها در بدن می‌تواند باشد.

این میوه با افزایش رطوبت های بدن و مهار ترشح صفرای زیادی از بروز سنگ‌‌های صفراوی پیشگیری کرده یا حتی به دفع شن‌ریزه‌ها و لجن‌های صفراوی كه امروزه خیلی‌ها دچار آن هستند و اکثرا مجبور به جراحی صفرا می‌گردند کمک کند.

طبق قواعد طبی موکد است فرد حتی المقدور با اصلاح سبک زندگی و توصیه‌های غذایی جلوی بیمار شدن را گرفته یا از چنگال بیماری ها بهبود پیدا كند و جراحی بجز در موارد ضروری انجام نشود.

مصرف میوه های با طبع خنک از جمله هندوانه در فصول گرم و ایام روزه‌داری جزو بهترین انتخاب ها هستند. در مواقع روزه‌داری بهتر است بعد از افطار تا هنگام خواب مصرف شود چون مصرف آن در سحر ممكن است با افزایش ادراری كه در طول روزهای گرم و طولانی برای شخص اتفاق می‌افتد باعث از دست دادن آب از بدن و تشنگی شود.

هندوانه چون رطوبت بدن را بالا می‌برد غلظت خون را كاهش می دهد. غلظت خون دلایل زیادی دارد از جمله مصرف گوشت و فست فودها و یا كم مصرف كردن میوه‌ها و سبزیجات آبدار، و یا زیاد مصرف كردن چربی‌ها.

بنابراین هندوانه با افزایش نسبی آب خون (بلغم) باعث افزایش رطوبت و رقیق شدن خون می‌شود. هندوانه مدر ادرار است بنابراین برای افرادی كه دچار سنگ كلیه هستند مفید است.

مخصوصا افرادی که طبع گرم و خشك داشته و ذاتاً ادرار كمی دارند از هندوانه سود بیشتری می‌برند چون با افزایش حجم ادرار احتمال کاهش برخی مشکلات سیستم ادراری و تشكیل سنگ یا دفع سنگ‌های موجود افزایش می‌یابد.

خوانندگان محترم می توانند با اجرای دستور ذیل خاصیت مدری (افزایش دهنده ادرار) هندوانه را تقویت كنند به این صورت كه یك هندوانه كوچك را داخل قابلمه گذاشته، مقدار خیلی كمی آب داخل آن ریخته، در آن را محكم بسته روی شعله کم بگذارید تا هندوانه حالت نیمه پخته و نرم شده پیدا كند.

سپس آن را خارج كرده تا خنك شود محتویات داخل آن طی چند وعده در روز (در ایامی كه برای دفع سنگ در نظر گرفته شده) استفاده شود. اگر مثانه وكلیه دچار تجمع رسوبات و مواد زائد باشند با این شیوه پاكسازی شده، احتمال تشكیل سنگ كمتر می‌شود و لجن‌های ادراری یا شن و سنگریزه در صورت وجود دفع می‌شوند.

سوزش‌هایی در مجاری ادراری یا مثانه در فصول گرم و گرم‌مزاجان به‌طور شایع ایجاد می‌شود که مخصوصا در خانم‌ها معمولا به اشتباه تشخیص عفونت ادراری داده می شود. معمولا در این شرایط رنگ ادرار به زرد پر رنگ و لیمویی می‌رود و آزمایش فرد سالم و بدون عفونت است بنابراین آنتی بیوتیك هم سودی ندارد.

این افراد از مصرف هندوانه خیلی منتفع می‌شوند و معمولا بدون هیچ دارویی این سوزش‌ها و اصطلاحا احتراق مجاری ادراری بهبود پیدا می‌كند. همچنین سوزش دهان، احساس حرارت در دهان یا در حلق و حنجره و سیستم تنفسی هم بهتر می‌شود.

همه انسان‌ها در طول عمر خود تجربه سوزش، التهاب و قرمزی حلق یا مخاط دهان که گاهی به صورت آفت خود را نشان می‌دهد داشته‌اند و یا دچار خشکی حنجره و گرفتگی صدا شده‌اند.

همچنین گاهی انسان متوجه می‌شود گاز بازدمی خروجی از ریه دارای حرارت زیاد و محسوس می‌باشد. مصرف هندوانه و خنکی‌جات برای همه این حالت‌ها خوب است.

بدیهی است هندوانه برای افراد تب‌دار بسیار خوب است و می‌تواند همراه با شیرخشت یا سكنجبین مصرف شود. البته برای رفع صفرای زیاد و سوزش و زردی بهتر است سكنجبین خیلی شیرین نباشد بلکه ملس باشد.

خوانندگان محترم در نظر داشته باشند كه بیش از حد نباید هندوانه را مخصوصا همراه با خنكی‌جات دیگر استفاده نمود، چرا كه شخص دچار ضعف و سستی معده و یا لاغری می‌شود. كلاً چون مزاج هندوانه سرد است نباید همزمان با سردی‌جات قوی و چیزهای ترش مثل انواع ترشی‌جات (سركه) و یا ماست و دوغ مصرف شود زیرا عوارضی نظیر نفخ معده و سردی مزاج در فرد روی می‌دهد.

بهترین زمان مصرف هندوانه در میان (بین) وعده‌ها است و خوردن آن به همراه غذا باعث نفخ و كندی هضم می‌شود. معده برای هضم غذا نیاز به حرارت دارد و لذا نباید همراه با غذای خشك یا بلافاصله بعد آن، آب، ماست، دوغ، كاهو و یا سالادهای سرد و میوه‌هایی نظیر هندوانه و خیار مصرف شوند؛

چون با كاهش حرارت معده شخص دچار اختلال هضم و ترش كردن و نفخ می‌شود و غذا مدت طولانی‌تری در معده می‌ماند و نه خواص غذا و نه خواص میوه، هیچ‌كدام به بدن نمی‌رسد.

مصرف ناشتای این میوه هم توصیه نشده است همچنین بلافاصله بعد از ورزش نیز مضر است و کلا در مواقعی که شکم خالی و معده گرم می باشد. علت این است که هندوانه وارد معده‌ای می‌شود كه گرم و خالی بوده و بر اساس قانون طب سنتی ورود نوشیدنی‌های خنك به معده خالی ممنوع است.

و باید صبر نمود تا حرارت معده قدری کاهش یابد. درطی شب عملیات هضم صورت گرفته و معده خالی شده است و لذا صبحگاه حرارت معده تا حدودی زیاد می‌شود (نظیر اتفاقی كه در روزه‌داری هم رخ می‌دهد) مثل ظرف پخت غذا كه بدون محتویات روی شعله قرار داده شود.

ناشتا مصرف کردن چیزهای خیلی خنک باعث سرد و ضعیف شدن و شلی عضلات معده شده و نیز آسیب‌هایی به كبد و طحال وارد کرده منجر به سردی مخصوصا کبد و اختلال هضم می شود.

منبع: سایت دکتر میرغضنفری


تعداد بازدید از این مطلب: 618
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








********به وبلاگ من خوش آمدید********* خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم . آمین یا رب العالمین


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود